Workshop Rubik-Hub 2022

Vineri, 7 octombrie 2022, grupul-țintă format din 18 studenți ai proiectului FDI – 2022, însoțit de 2 membri ai echipei de implementare a proiectului au realizat o vizită la RUBIK-HUB din Piatra Neamț unde a avut loc un workshop presărat cu multe noutăți.

Gazdele noastre, Raluca Alexandrescu, expert Startup Ecosistem Rubik-Hub și antreprenor și Ionuț Amariei, Program Manager RubikEdu, doi specialiști de renume în bransă, ne-au purtat prin lumea complicată a afacerilor din Regiunea de dezvoltare N-E și ne-au explicat pas cu pas cum se poate implementa un proiect de afaceri.

Invitații speciali ai întâlnirii au fost Vlad Gliga,  cofondator și CEo Rubik-Hub și Ioan-Alexandru Bocăneț, fondator City BpM care le-a transmis studenților:

Gliga V. : „Oamenii mă văd ca vizionarul care contestă constant status quo-ul. Știu că sunt o persoană care realizează cel mai bine alături de oameni care împărtășesc aceleași valori, luptă spre perfecțiune, dar acceptând natura imperfectă a oamenilor. Provocările pe care le îmbrățișez cel mai mult sunt construirea de procese și echipe pentru a atinge obiective ambițioase cu impact pozitiv și, de asemenea, remedierea a ceea ce nu funcționează bine în această lume”.

Bocăneț A.: „M-am apucat de afacere pentru că îmi doream să muncesc doar 4 ore pe zi. Nu a fost ușor. Am riscat și am câștigat”.

De-a lungul celor trei ore de discuții s-a discutat despre lumea afacerilor, despre problemele inerente care apar și cum pot fi ele eliminate, despre rolul echipei, despre oameni și educație și afaceri în general.