VIZITA Rubik Hub

Vineri, 13 octombrie 2023, începând cu orele 10,30, 13 studenți din grupul-țintă al proiectului FDI-0244-2023 au efectuat o vizită la Rubik Hub Piatra Neamț. Studenții au fost însoțiți de președintele SAS Roxana Mironescu și expert SAS Florescu Daniela.

Gazda, Raluca Alexandrescu, a fost ca întotdeauna primitoare, iar locația este locul perfect pentru organizarea unor evenimente de tip workshop, team-building etc.

Agenda întâlnirii a inclus o serie de dezbateri despre lumea afacerilor din țară și străinătate susținute de experții Rubik Hub Ioana Cerescu și Valentin Țoc.

Prelegerile de la sediul Rubik au fost completate de două vizite, în Piatra Neamț, la două firme cunoscute deja pe piata locală, națională și internațională: AER și SANADOR.

Ioana Cerescu a absolvit Liceul „Calistrat Hogaș” din Piatra Neamț în 2004, Filologie și Universitatea „Româno-Americană” București, în 2008, specializarea Economie pentru turism și servicii.

Din 2017 se alătură comunității RUBK HUB ca Community Builder. Lucrează în echipă cu Andrei Carabelea și pune în aplicare Rubik EDU, un program de antreprenoriat cu care colaborează și cu SAS UVAB între anii 2018-2020.

Pune bazele AER, care este mai mult decât un magazin zero waste, este o comunitate care promovează consumul responsabil, sprijină micii producători locali și furnizează soluții alternative, durabile și etice la produsele din plastic.

La AER se conectează oamenii și se promovează un altfel de stil de viață. E vorba despre ajustarea întregului stilul de viață, ca să fie tuturor mai bine.

În timpul vizitei s-au abordat noțiuni legate de crearea unei firme, obstacole și provocări, recuperare și regenerare, zero waste etc.

SANODOR Piatra Neamț

Este un producător hotărât să creeze produse (lenjerie) de pat exclusiv naturale, care utilizează fibre naturale și durabile. Este o afacere de familie care nu face niciun compromis cu privire la eleganța și finisarea atentă a produsului final. Pilotele și pernele realizate sunt realizate numai din fibre naturale (lână, bumbac, mătase etc.) și merg în general la export în țări din UE, Canada și Statele Unite ale Americii.

„Ne place să credem că creativitatea și inovația sunt o parte importantă a ceea ce suntem. Avem de partea noastră o echipă calificată, muncitoare și hotărâtă, care caută mereu noi modalități de îmbunătățire a produselor noastre și de a găsi combinații noi și mai bune de materii prime. Avem o politică de îmbunătățire continuă în compania noastră, permițându-ne să venim cu produse noi anual. Și în fiecare an lansăm o versiune upgrade a produselor pe care le avem deja în colecția noastră” ne-a declarat cofondatoarea brandului.

Fabrica este dotată cu tehnologie avansată, permițându-le să schimbe jocul pe piața produselor de lenjerie de pat, abordând noi combinații de materii prime și creând produse noi, mai bune și adaptabile, modelându-se pe nevoile și așteptările clienților. Echipamentele CAD/CAM permit proiectarea și fabricarea de prototipuri, produse finite și serii de producție de produse.

În timpul vizitei s-a vorbit despre cum se înființează o firmă, sacrificiile pe care le fac toți antreprenorii la început de drum, despre cunoaștere și despre rolul tehnologiei și a inovației.