Workshop BT

Workshop Banca Transilvania privind stagii de practică remunerate pentru studenții și masteranzii care studiază în domeniile economic și IT

Luni 29 octombrie 2018, în Sala de Consiliu, Corp C a avut loc începând cu ora 10, un workshop organizat de SAS în colaborare cu BT. Acest eveniment se încadrează în activitățile Programului  Operațional Capital Uman 2014 – 2020, proiectul având ca titlu:

“Fă primul pas spre o carieră de succes”

Banca Transilvania (BT) este cel mai mare grup financiar din România. Misiunea sa este de a susține dezvoltarea mediului de afaceri și comunitățile din care face parte, oriunde și oricând. Banca Transilvania are 2,5 milioane de clienți, aproape 500 de sedii și peste 7.000 de colegi în echipă. Strategia sa este susținută de acționari puternici, precum Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Este singurul brand bancar românesc prezent în Brand Finance 500 Ranking 2018, realizat de Brand Finance și Cel mai valoros brand bancar din România, conform Brand Finance Romania 2017.

Banca Transilvania da startul înscrierilor în programul de stagii de practică remunerate în 11 centre universitare. Acesta este dedicat studenților și masteranzilor care urmează profilul economic și IT. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea gradului de angajabilitate a 240 de studenți din regiunile Nord-Vest, Vest, Centru, Nord-Est, Sud-Est, Sud-Vest Oltenia și Sud-Muntenia, prin participarea la programe de învățare la locul de muncă. Proiectul își propune să mențină atenția și dorința de implicare a studenților, astfel stagiile de pregătire practică vin atât în ajutorul acestora, cât și al angajatorilor în vederea unei colaborări performante și de durată.

Fă primul pas spre o carieră de succes este un program finanțat prin POCU 2014-2020, Cod MYSMIS 109166, Axa prioritară 6, Prioritatea de investiții 10.iv, Obiectiv specific 6.13, 6.14 în parteneriat cu Clubul Întreprinzătorului Roman. Valoarea totală a proiectului este de 2.132.762,31 lei și valoarea cofinanțării UE este de 1.826.183,36 lei. Acesta se desfășoară în Arad, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Craiova, Constanta, Iași, Oradea, Târgoviște, Timișoara și Sibiu, in intervalul 7 iunie 2018 – 6 iunie 2020.

La această acțiune au participat un număr de 25 de studenți și masteranzi ai Facultății de Științe economice, anul II, de la toate specializările acesteia, precum și 3 cadre didactice. Conducerea UVAB a fost reprezentată de dl. Ovidiu Turcu, decanul Facultății de Științe economice.

 Studenții și masteranzii la profilul economic și IT:

  • Vor avea ocazia să învețe banking – teorie și practică – de la echipa Băncii Transilvania, în cadrul sucursalelor din Bacău;
  • Durata stagiului de practică: 3 săptămâni.
  • Cei care doresc să aplice este necesar să trimită CV-ul (cuprinzând numele UVAB, al facultății și al specializării, date de contact etc.) la adresa internship@btrl.ro până la data de 31 octombrie a.c.;
  • Interviul de selecție va avea loc la Banca Transilvania, în prima parte a lunii noiembrie a.c.

Soluțiile concrete propuse în cadrul acestui proiect sunt:

  • dezvoltarea de parteneriate între angajatori și universități,
  • diseminare de bune practici;
  • informarea, consilierea și orientarea pentru creșterea ocupării a minim 240 de studenți în total, câte 5 din fiecare universitate în parte.

În CONCLUZIE dacă ești student/ă în anul 2 la Facultatea de Științe economice sau Facultatea de Științe, ești o persoană sociabilă, cu spirit de echipă, comunicativă și ești interesat/a de domeniul bancar, atunci nu ezita să aplici!