1stEP

Luni 28 martie 2022 a avut loc în sala C214 a Corpului C a UVAB începând cu ora 13 un workshop având ca temă

                        PRIMUL PAS ÎN ANTREPRENORIATUL STUDENȚESC.

 Proiectul a fost organizat de SAS în colaborare cu LaConseil SRL Iași. Firma LACONSEIL SRL din județul IAȘI a fost înființată la data de 09 decembrie 2003 și are ca obiect principal de activitate codul CAEN 7022 – Activități de consultanță pentru afaceri și management. Firma are un punct important de lucru în Iași și un altul la Bruxelles.

Tema prezentată este parte integrantă a proiectul POCU 2014-2020, COD SMIS 141031 implementat în parteneriat de LACONSEIL și HR SPECIALISTS SRL doar în regiunea NE.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă consolidarea gradului de ocupare prin sprijin antreprenorial în domenii de activitate competitive, prin crearea unui ecosistem de afaceri de tip start-up în regiunea NE.

Prin participarea la proiectul „1stEP” se oferă studenților, masteranzilor și doctoranzilor suport în fiecare etapă din călătoria unui tânăr antreprenor („entrepreneur’s journey“), de la o idee de afacere la finanțarea planului de afacere și mai departe conectare la o rețea vastă, internațională de mentori și de investitori.

Acest proiect se adresează exclusiv tinerilor care urmează cursurile unei instituții de învățământ superior din regiunea NE doritori să își deschidă o afacere, prin intermediul căruia vor beneficia de:

  • Sprijin financiar în valoare de 60.000 euro / start-up;
  • Formare autorizată în dezvoltarea de competențe antreprenoriale;
  • Program intensiv de pregătire antreprenorială (mentorat, stagii de practică și întreprinderi simulate).

La workshop au participat peste 80 de persoane reprezentând studenți de la patru din cele cinci facultăți ale UVAB:

– Facultatea de Științe economice: 45 studenți de la programele de studii Marketing și Administrarea afacerilor;

– Facultatea de Științe: 15 studenți de la programul de studii Informatică;

– Facultatea de Inginerie: 6 studenți;

– Facultatea de Litere: 6 studenți de la programul de studii PIPP.

La activitate au fost prezente și cadrele didactice care fac parte din CEx SAS: Roxana Mironescu, Savin Petronela, Ardeleanu Roxana, Daniela Florescu și Cosmin Grigoraș.

Persoanele care doresc să se înscrie în proiect pentru a beneficia de consiliere de specialitate o pot face până la data de 31 martie 2022, ora 24. Documentele necesare pentru accederea în grupul – țintă al proiectului se pot descărca de aici:

Întâlnirea s-a bucurat de un real succes din partea celor prezenți.