ExpoPAN 2024

Expoziția internațională GASTRO EXPOPAN a început în anul 2009 ca o necesitate de a aduce împreună producători de echipamente, de ingrediente, antreprenori și specialiști din domeniul industriei de morărit și panificație, cofetărie, gelaterie, ciocolaterie și HoReCa.

Cadrul ales este Centrul Lux Divina din Brașov (dispus în trei pavilioane: SALA DACIA, SALA PARC și SALA LUX DIVINA, precum și spații outdoor generoase) și permite schimbul de oferte, de know-how și testarea echipamentelor și a ingredientelor inovatoare lansate. Organizarea anuală a expoziției internaționale GastroPan a permis specialiștilor care vizitează evenimentul să ia contact direct cu furnizorii și să afle de la experții acestor companii care sunt cele mai potrivite soluții pentru afacerile lor și care sunt cele mai noi tendințe la nivel mondial în domeniile enumerate.

Expoziția de anul acesta a avut loc în perioada 14-16 martie la Brașov și a reunit peste 100 de firme din România (peste 67%), Ungaria, Cehia, Polonia, Turcia, Italia, Spania, SUA, Germania, Grecia, Serbia, Olanda, Republica Moldova, Bulgaria, India, Egipt și Franța (33%). Printre expozanți s-au evidențiat firme sonore ca:

 • producători de ambalaje din carton, de la materie primă la produs finit: ART PAPEL GROUP Timișoara (leader în domeniu cu experiență de peste 30 de ani), ALLVELO Cluj și AL MASRY GROUP Arad;
 • producători și distribuitori de echipamente și accesorii pentru industria ospitalității: BILANCIA, HELPAN, MAGOREX; COOKMAN etc.
 • furnizori de materii prime și ingrediente: BRAZILCAFE, EDIN DELICATESE, GREEN SUGAR, GASTROMOOD, HARMOPAN, KALPO etc.
 • servicii de consultanță în domeniu: GENERAL VENDIN, IT GENETICS
 • reviste de specialitate: GASTROMEDIA, HORECA, COFETARUL-BRUTARUL
 • universități: UNIVERSITATEA „DUNĂREA DE JOS” din GALAȚI, PANGASTRO (Academia de cursuri de perfecționare în domeniul cofetar, bucătar, brutar, patiseri).

În cadrul evenimentului s-au organizat și o serie de concursuri pe secțiuni (Cofetărie, Gastronomie și Panificație-Patiserie) și s-au premiat câștigătorii decernându-se trofee importante (TORTUL ANULUI 2024, CUPA ELEVULUI/STUDENTULUI BUCĂTAR, PÂINEA ANULUI 2024 realizată artizanal, PRODUSUL DE PATISERIE AL ANULUI 2024, CUPA ELEVULUI/STUDENTULUI BRUTAR).

SAS-UBc a participat anul acesta la expoziție în calitate de invitat-vizitator. În urma acestei experiențe au putut fi trasate următoarele concluzii:

 • industria ospitalității în România începe să se dezvolte existând premizele unei evoluții ascendente;
 • prin sesiunile educaționale, prezentările și demonstrațiile practice susținute de numeroși experți din industrie, participanții au putut dobândi noi cunoștințe, pentru a-și îmbunătăți abilitățile și lua pulsul ultimelor tendințe și tehnologii în domeniu;
 • expoziția, prin mediul stimulant și inspirațional, a încurajat creativitatea și inovația în domeniul culinar. Participanții au avut ocazia să se inspire din cele mai bune practici, să descopere soluții inovatoare și să își dezvolte afacerile într-un mod sustenabil și competitiv.
 • Se doresc pe piață produse de tip vegan, fără zahăr adăugat, fără gluten, ecologice;
 • Sunt căutate echipamente pentru industria alimentară care funcționează cu consum redus de energie și sunt de mici dimensiuni;
 • Deoarece evenimentul a strâns profesioniști din toate domeniile industriei alimentare, a oferit o platformă excelentă pentru a extinde rețeaua de contacte și a stabili parteneriate comerciale valoroase. Vizitatorii au avut ocazia să întâlnească producători, furnizori, colegi de breaslă și experți din domeniu, deschizându-și astfel noi oportunități de colaborare și dezvoltare a afacerilor.

Informații suplimentare aici: https://gastropan.ro/ro/