RubikEDU S1

Vineri, 16 noiembrie a.c. la sediul Rubik Hub din Piatra Neamț a avut loc prima sesiune de lucru din cadrul proiectul educațional de antreprenoriat RubikEDU. Vă amintim că acest proiect este realizat de Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău reprezentată de Societatea Antreprenorială Studențească în colaborare cu Centrul RubikHub și Agenția de Dezvoltară Regională Nord-Est, Piatra Neamț.

Acest nou proiect, S1, continuă programului demarat anul universitar trecut, care s-a bucurat de mult succes în rândul studenților și masteranzilor UVAB.

La acest eveniment au participat 57 de studenți reprezentând 4 (Facultatea de Științe economice, Facultatea de Științe, Facultatea de Litere, Facultatea de Științe ale mișcării, sportului și sănătății) din cele 5 facultăți ale UVAB, membri SAS (Roxana Mironescu, Daniela Florescu), precum și 2 cadre didactice (Andreea Feraru și Nicoleta Popovici, Facultatea de Științe economice).

Cuvântul de deschidere a sesiunii de lucru a fost ținut de dl. Vlad Gliga, CEO Rubik Hub, care a încurajat tinerii prezenți să-și deschidă o afacere, dar nu înainte de a avea un bagaj de cunoștințe relevant în domeniul de business ales.

Programul intensiv de pregătire, desfășurat pe durata a 7 ore, nu a beneficiat decât de o pauză de masă și a abordat toate cele 3 teme propuse:

A1. Cum se naște o idee genială de business?

A2. Cine sunt oamenii din spatele unui startup?

A3. Persona: Ce schimbare aduc și pentru cine?

Lectorul acestui program a fost Andrei Carabelea.

54523893_2318584258176430_7863597696022478848_o