Antreprenoriat și IT

Luni, 6 martie 2023, începând cu ora 14, studenții facultății de Științe au desfășurat o vizită de informare și întâlnire cu specialiștii din domeniul IT, la sediul firmei ASSIST Software.

Firma ASSIST Software, fondată în anul 1992, este o companie de software cu sediul în Suceava și este specializată în externalizarea proiectelor de dezvoltare software. Ea este prezentă pe piața internațională ca furnizor de soluții software inovatoare, adăugând valoare afacerii prin implementarea tehnologiei la nivel profesional. ASSIST Software oferă rezultate consistente într-o varietate de domenii, cum ar fi de afaceri personalizate pe mobil și pe web, comerț electronic, plată electronică, securitate electronică, sănătate electronică, planificarea resurselor întreprinderii, dar și în industria divertismentului și a jocurilor.

În cadrul atelierului interactiv s-a discutat despre avantajele specializării în domeniul IT, despre cele mai noi limbaje de programare utilizate în prezent, despre posibilitățile și avantajele de inserție cât mai rapidă pe piața muncii. Studenții au înțeles necesitatea dezvoltării cognitive și personale ulterioare, necesitatea implicării active și asumării responsabilităților, necesitatea colaborărilor interdisciplinare.

Din ideile discutate a rezultat că doar antreprenoriatul poate ajuta programatorii foarte talentați (sau specialiștii talentați din diverse domenii) să nu fie doar buni executanți, ci lideri asumați, oameni care au curajul de a crede într-o idee și de a o materializaDoar prin vizite de lucru și de cunoaștere a oamenilor de afaceri din diverse domenii se pot pregăti antreprenorii și inovatorii de mâine, oamenii care pot aduce schimbări majore în societate.

Participanții au fost 33 de studenți de la specializările Informatică, matematică și Biologie. Organizatorii evenimentului au fost Roxana Ardeleanu, membru CEx SAS și lector doctor în cadrul Facultății de Științe, împreună cu Elena Nechita, prof. univ. dr. în cadrul aceleași facultăți și prorector cu programe de cercetare ştiinţifică şi relaţii internaţionale a UVAB.