RubikEDU

Inspire & educate

Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău reprezentată de Societatea Antreprenorială Studențească organizează în colaborare cu Centrul RubikHub și Agenția de Dezvoltară Regională Nord-Est, Piatra Neamț cel mai nou program educațional de antreprenoriat din România. Acest program este materializat sub forma a trei workshop-uri, care au ca temă:

¨ From Idea to Business (How & why to start a Startup), luna martie;

¨ Startup Canvas (How to build a Startup), luna aprilie;

¨ Product validation & Pitch training (How to test your product & How to pitch), luna mai.

Primul workshop din această serie a avut loc în data de 15 martie 2018, începând cu ora 12, în sala de Protocol a Restaurantului UVAB. La eveniment au participat 38 de persoane reprezentând studenți de la toate facultățile universității, precum și două cadre didactice ale Facultății de Științe Economice.

Lectorul Vlad Gliga a studiat doi ani în Danemarca, un MBA de business. S-a întors în țară în 2014 și a început să ofere consultanță. A avut un proiect cu un doctor din Statele Unite care își deschisese o clinică de neurochirurgie și evaluau posibilități de finanțare a proiectului. Așa a ajuns în dialog cu cei de la ADR Nord-Est și au decis să continue împreună.

 

Al doilea atelier al seriei RubikEDU cu titlul “Cine sunt oamenii din spatele unui startup” a avut loc joi 12 aprilie, ora 12 la Sala de protocol a Restaurantului UVAB. Deși au participat doar 24 de studenți și două cadre didactice ale Facultății de Științe Economice, întâlnirea a fost foarte interesantă și animată. S-a discutat despre viziune, valori, cofondatori și echipă. Studenții activi au fost premiați de lectori.

Lectorul Lidia Betoaea, după ce a absolvit Facultatea de Inginerie a UVAB, a acumulat 12 ani de experiență profesională în sectorul privat ca manager de marketing, manager de proiect și director comercial, a revenit la rădăcini, pentru a da ceva comunității ei: cunoștințele și experiența. Acum este expert în Smart Specialisation Strategy pentru Regiunea Nord-Est.

 

poza 12

Al treilea atelier al seriei RubikEDU a avut loc joi, 10 mai 2018, ora 12 în aceeași sală de protocol a Restaurantului UVAB. Tema acestui nou seminar a fost: Cum construiesc un produs care să fie iubit de clienți?, avându-l ca lector pe Andrei Carabelea.

Sesiunea a fost interactivă și a oferit răspunsuri clare la întrebarea propusă prin tema de lucru. Studenții, care s-au evidențiat pe parcursul întâlnirii, au fost premiați cu diferite atenții (marker, agende, pixuri, suport telefon etc.).

Andrei Carabelea este absolvent al Facultății de Istorie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și fondatorul Asociației Sens Civic din Piatra Neamț. Este căsătorit și are o fetiță. Timp de 4 ani a profesat în învățământ, ca profesor de limba franceză (Colegiul Tehnic de Transporturi Piatra Neamț); a lucrat peste 8 ani în mediul privat acumulând experiență în managementul afacerilor și în implementarea de proiecte cu fonduri nerambursabile. Din martie 2012 este președintele Asociației SENS CIVIC, care a coordonat și implementat proiecte de informare publică, proiecte sociale, de educație și de sănătate. Finanțarea acestora a fost asigurată prin programe de finanțare, fonduri strânse din mediul de afaceri sau din resurse proprii. Asociația are acum un personal de peste 50 de voluntari. Din septembrie 2017 este Startup Office Expert în cadrul Agenției pentru Dezvoltarea Regională Nord-Est, cu misiunea de a dezvolta comunitatea antreprenorială și ecosistemul de NE al României prin conectarea, educarea și sprijinirea oamenilor pentru a crea afaceri de succes la nivel național și internațional.