S.A.N.E.

Vineri, 20.04.2018, în sala New York a Hotelului Dumbrava a avut loc conferința de presă  a proiectului “Start la Antreprenoriat în Nord-Est” (S.A.N-E). Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman (2014-2020) și este implementat de Quanta Resurse Umane SRL, în calitate de beneficiar în parteneriat cu Infoprob SRL. Proiectul are un buget total de 10388398 lei, din care 8653941 contribuție de la UE, 1527160 contribuție națională și 207326 lei contribuție proprie.

Dl. Marcel Cojocariu a început prin a prezenta unele informații despre proiect și despre Infoprod SRL. A continuat dl. Octavian Costea, manager de proiect de la Quanta cu prezentarea beneficiilor aduse membrilor comunității din Regiunea de nord-est, cine și în ce condiții se poate înscrie la acest proiect.

Au fost prezenți la conferință lideri de opinie locali (Dan Popa de la Aerostar, cadrele didactice universitare Roxana Mironescu și Radu Florea, antreprenorul de succes și primar al stațiunii Slănic-Moldova Gheorghe Baciu), care au întors antreprenoriatul pe toate fețele. Astfel, au evidențiat legătura strânsă dintre nivelul economic al regiunii, standardul de viață al locuitorilor și gradul de dezvoltare al afacerilor locale.

Concluzia a fost că Moldova, poate cea mai fascinantă parte a României frumoase, rămâne, în mod nedrept, cel mai modest dezvoltată economic. Este suficient să amintim doar că județul Vaslui ocupă primul loc în Uniunea Europeană la gradul de sărăcie al locuitorilor, iar Regiunea Nord-Est este printre ultimele din țară ca nivel de dezvoltare.

Dacă aveți o idee sclipitoare, dar nu dețineți nimic altceva din ecuația succesului în afaceri (bani, cunoștințe și experiență), atunci găsiți în proiectul S.A.N-E întregul sprijinul necesar:

 un curs prin care sunteți învățați cum să realizați un plan bun de afaceri;

 stagii de practică într-o companie cu profil similar, în care să învățați cum se administrează o afacere de succes;

 o subvenție de 138 709 lei pentru fiecare afacere selectată;

 sprijin concret în administrarea afacerii, consiliere și monitorizare pe o perioadă de un an și jumătate de la înființarea firmei.

Detalii despre proiectul S.A.N-E găsiți pe www.antreprenorinmoldova.ro sau pe contul de facebook ”START la Antreprenoriat in N-E”.

poza 2

foto7foto6poza 1foto5