Luni, 27 iunie 2022, ora 12.30, grupul-țintă format din 21 de studenți ai proiectului FDI – 2022, însoțit de 3 membri ai echipei de implementare a proiectului au realizat o vizită la ATRIA URBAN RESORT din București unde a avut loc un workshop presărat cu multe noutăți.
Compania Cityring și EVERGENT Investments, sub entitatea Străulești Lac Alfa, sunt partenerii care dezvoltă apartamente noi în ansamblul Atria Urban Resort, situat în nord-vestul cartierului Bucureștii Noi (în zona Lacului Străulești cu acces din Șoseaua Chitilei). Împreună îmbină o rețetă de succes, între un fond de investiții de încredere, puternic și respectat, dar și de o viziune de detaliu și atenție așa cum se acordă în afacerile de familie. Complexul rezidențial Atria Urban Resort, o dezvoltare rezidențială încadrată în Sectorul 1, se construiește cu simț de răspundere față de oameni și de natură. Sub sloganul „Alt fel de București”, conceptul Atria Urban Resort a pornit de la o idee ambițioasă, cea de a construi un cartier uniform și corect sistematizat, aerisit, care să ofere locuitorilor o desprindere din densitatea și agitația orașului fără a pleca din mediul capitalei, adresa poștală rămânând, așadar, în Sectorul 1.
Acest „Alt fel de București” se definește prin dorința dezvoltatorilor de a seta un prag de profesionalism în mediul construcțiilor de apartamente din capitală și este catalizatorul prin care dezvoltatorii au creat acest proiect. ‘Masterplan-ul’ care stă la baza complexului proiectului de urbanism a fost executat de către JTP London, specialiști din Anglia, țară cu tradiție în domeniul urbanismului. Domeniul amenajării teritoriului, dezvoltarea socială și comunitară și amenajarea peisagistică reprezintă o noutate pentru România, de aceea și decizia acestei colaborări. Timp de câteva săptămâni, echipa din Londra, alcătuită de arhitecți, proiectanți urbaniști, peisagiști, graficieni și ingineri au lucrat împreună, consultând autoritățile locale, specialiști ai companiilor de stat și private de rețele și utilități și numeroși reprezentanți din mediul constructorilor, arhitecți și antreprenori locali, pentru a livra un proiect de urbanism gata aliniat la cerințele orașului. Eficacitatea și eficientizarea proiectului au fost puse pe primul loc, acestea fiind condiții esențiale de întrunit pentru acest „Alt fel de București”.
Gazdele noastre, Liria Themo și Liviu Lepădatu, doi specialiști de renume în bransă, ne-au purtat prin lumea complicată a afacerilor din domeniul construcții rezidențiale și ne-au explicat pas cu pas cum se poate implementa un astfel de proiect.
Liria Themo, absolventă a New York University, Relații publice în 1992 și Sorbona Paris, Psihologie și comunicații media, în 1993 este astăzi Marketing Manager al ansamblului rezidenţial Atria. Despre ansablu ne-a spus: „Arhitectura curată, spaţiile de depozitare, lumina naturală captată prin ferestrele mari, terasele care ajung până la 22 mp şi grădinile sunt detalii foarte cerute şi cu atât mai apreciate într-un oraş precum Bucureştiul. Spaţiile verzi generoase au fost prioritare pentru noi atunci când am conceput acest proiect, tocmai de aceea am modificat PUZ-ul şi am redus densitatea clădirilor, care sunt preponderent de P+4 cu lift. Totodată, pentru fiecare apartament plantăm un copac în curte, iar spaţiul liber dintre clădiri ajunge şi până la 100 de metri”.
Liviu Lepădatu, inginer de profesie, este preşedintele asociaţiei KEN Institute şi fondatorul KEN Academy și director general Atria Urban Resort. Începând cu anul 1991, Liviu este fondator al mai multor companii de succes în domeniul IT și Real Estate:
- Tornado Sistems – pionier in tehnologia retelelor de calculatoare din România şi una dintre cele mai mari companii de distributie de calculatoare;
- Architected Business Solutions – pionier in servicii de consultanţă şi solutii complexe de IT precum proiectare, monitorizare, optimizare pentru procese de afaceri;
- Cityring – dezvoltator, pionier în master planning de proiecte imobiliare.
Din 2006, Liviu este membru YPO Greater Europe şi România.
Întrebat de studenți despre începutul său ca antreprenor, dl Lepădatu a spus: „Activitatea în domeniul IT&C a fost de formare, unde prin muncă susținută, dedicație și seriozitate am ajuns una dintre cele mai mari firme de distribuție și rețelistică B2B din România, cu parteneri precum Microsoft, HP, Compaq, IBM, Cisco, Nortel etc. și cu proiecte de anvergură. Având un supply chain care acoperea întreaga lume, sistemele și operațiunile companiilor din grup au fost extrem de complicate. Cu birouri în București, Constanța, Zona Liberă Giurgiu și Sofia, am avut parteneriate cu peste 60 de furnizori și mai mult de 2.000 de clienți din România și Bulgaria. Managementul departamentelor vânzări și marketing, administrativ, financiar, tehnic și operațional, precum și pregătirea personalului atât de specializat într-un domeniu în continuă schimbare, au fost o școală extraordinară, iar corporațiile cu care am lucrat ne-au format la un nivel de profesionalism greu de egalat.
În paralel, de-a lungul activității noastre, am avut nevoi și în domeniul imobiliar, sedii de birouri, hale industriale, construcții pe care le-am gestionat in house. Deși nu era activitatea principală a firmei Tornado Sistems, am avut mereu proiecte de natură imobiliara în derulare și o echipă care se ocupa de avize, proiectare și autorizații, contractări, care relaționa cu autoritățile, cu proiectanți, antreprenori și furnizori în domeniul contrucțiilor. Am fondat firma de consultanță Architected Business Solutions în anul 2004, activitatea firmei fiind consultanță multidisciplinară pe business management și pe tehnologie – aici menționăm modelarea proceselor interne și operaționale folosind platforma ARIS de la IDS-Scheer și implementări de sisteme informatice bazate pe platforma SAP livrate pentru prima dată în România din cloud-ul privat al firmei noastre. Așadar, trecerea în domeniul imobiliar pe poziția de dezvoltator nu a fost o schimbare ”la 180 grade”, a fost o tranziție pentru care am folosit experiența noastră de două decenii în domenii specializate, fiecare disciplină aducând plusvaloare acestui proiect „flagship” în domeniul imobiliar – rezidențial”.
De-a lungul celor trei ore de discuții, care au avut loc atât în aer liber cât și la sediul tehnic al ansamblului imobiliar, s-a discutat despre lumea afacerilor, despre problemele inerente care apar și cum pot fi ele eliminate, despre rolul echipei, despre oameni și educație în general.