Luni, 27 iunie 2022, ora 11, grupul-țintă format din 21 de studenți ai proiectului FDI – 2022, însoțit de 3 membri ai echipei de implementare a proiectului au efectuat o vizită la sediul AMAZON Development Center România din București.
Deschis în 2005 la Iași, Centrul de Dezvoltare Amazon a fost prima unitate de cercetare și dezvoltare Amazon din Europa de Est. Centrul, încă de la deschidere, a jucat un rol major în industria tehnologică în plină dezvoltare a orașului, angajând experți calificați care inventează noi tehnologii interesante în domeniile Cloud Computing, securitatea informațiilor, învățarea automată și analiza datelor. Centrul este, de asemenea, cunoscut pentru echipele de afaceri care gestionează programe pentru Retail, Compliance etc. angajând asociați, specialiști și manageri de programe din afaceri cu amănuntul, operațiuni de conformitate, servicii de imagistică digitală și servicii Amazon Creative.
În anul 2017 a fost stabilită o a doua prezență corporativă, în capitala României. Centrul de dezvoltare Amazon București găzduiește soluții limbaj pentru Alexa, Alexa Product Testing, precum și echipe Amazon Web Services (AWS) care lucrează la tehnologii cheie pentru serviciul Elastic Cloud Computing (EC2).
Gazda noastră la Amazon a fost dl. Alin Bittel, director, antreprenor și inovator în industria sofware. Mare pasionat de muzică și-a deschis, în București, o casa de discuri de vinil.
Proprietar și curator al magazinului de discuri Two Sides Records, Alin Bittel, oferă programe de două ore concepute special pentru a face oamenii conștienți de alternativele la muzica redată la nesfârșit pe posturile de radio comerciale. Evident că fiind și producător are o bibliotecă mare de viniluri din care să aleagă.
Întrebat despre orientarea spre un anumit gen de muzică, dl. Bittel a spus: „Am început să colecționez și să cunosc multe label-uri în zona muzicii africane – afro beat, afro jazz, după care am descoperit jazz-ul și funk-ul anilor ’70 din America, și, odată cu el, o serie de label-uri care fac repress la muzică apărută în perioada aia. Soul Jazz Records e un bun exemplu. Pe zona de reeditări de muzică veche e și Kalita Records, tot din Anglia, ei au disco din Kenya, Nigeria și din partea aia a lumii. Mai sunt cei de la Analog Africa și de la Ostinato Records care scot tot muzică din Africa, cuban și afro-cuban. Oferta de muzică din shop crește odată cu muzica nouă pe care o descopăr și îmi place. În ultimul timp m-am concentrat si pe muzică japoneză – city pop japonez, care îmi place foarte mult. Tot am adus din Japonia titluri și m-am bucurat să văd că există în România public chiar și pentru asta. Vorbesc de artiști precum Masayoshi Takanaka, Tatsuro Yamashita, Haruomo Hosono; am în stoc și o bijuterie de compilație de la Light In The Attic – “Pacific Breeze – Japanese City-Pop 1975-1986”.
Magazinul are și o selecție bine curatoriată de disco, single-uri, house, italo-disco și muzică electronică.
La întâlnire s-a vorbit mult și despre afacerea numită AMAZON și despre rolul important pe care îl ocupă oamenii/ echipa (cei peste 1,5 milioane de angajați) în structură.
CEO AMAZON, dl. Jeff Bezos, a devenit prima persoană din lume care a depășit pragul de 200 de miliarde de dolari. Jeff Bezos are cea mai mare parte a averii în acţiuni Amazon, iar acestea au atins cote record în aprilie 2021 pe fondul cererii fără precedent din partea consumatorilor, în contextul pandemiei de COVID-19 şi a lockdown-ului. Amazon valorează mai mult de 1,7 trilioane de dolari, ceea ce o face a doua cea mai valoroasă companie din S.U.A., după Apple.
În podcastul prezentat la întâlnire, Bezos vorbește despre începuturile afacerii, despre cum a depășit toate obstacolele, despre importanța echipei și perseverență.